Taklimat Haji Perdana Bagi Musim Haji 1431H/2010M ( Zon Tengah )

Batuta Travel & Tours Sdn.Bhd akan menganjurkan satu Taklimat Haji Perdana kepada semua bakal Jemaah Haji Batuta yang menetap di sekitar Pantai Barat semenanjung Malaysia . Tarikh dan tempat adalah sepertimana berikut :-

Tarikh :       Ahad, 03hb Oktober 2010 ( 24 Syawal 1431H )

Masa :         Lapor Diri : 08.30 Pagi

                   Taklimat   : 09.00 Pagi – 5.00 Petang

Tempat :   Dynasty Hotel , Function Room 1, Level 4, Dynasty Hotel, Kuala Lumpur, 218 Jalan Ipoh , 51200, Kuala Lumpur.

Telefon :   03-40437777/40436868

 

1) Ustaz Haji Abdul Ghani Bin Haji Mahmood  ( Pengarah Urusan Batuta Travel Sdn. Bhd )

2) Tuan Haji Mohd Taufek Bin Hamat   ( Guru Agama Batuta Travel & Tours Sdn. Bhd )

Di dalam Taklimat Perdana ini, Bakal Haji akan diberi penerangan dan peringatan tentang operasi haji pada musim 1431/2010. Taklimat satu hari ini juga boleh diibaratkan Kursus Intensif kepada bakal haji supaya segala apa yang dipelajari ketika kursus Haji yang dihadiri pada setiap hari khamis di dewan Ibni Batuta dapat diingati dan diperjelaskan lagi. Semoga semua bakal jemaah haji dapat menghadirkan diri . Segala dokumen berkaitan dengan surat pengesahan untuk permohonan cuti dan jadual penerbangan pergi balik boleh diambil pada hari tersebut.

Dikesempatan ini, kami di Batuta Travel ingin mengucapkan Selamat Jalan kepada semua bakal haji Batuta . Semoga persiapan yang dilakukan sebelum ini dapat membimbing jemaah untuk mandapatkan Haji yang Mabrur. Jaga kesihatan mental dan jasmani supaya setiap jemaah dapat menjalankan ibadat Haji dengan selesa dan sempurna Insyallah. Banyakkan bersabar kerana pemergian untuk menunaikan Haji ini adalah untuk menunaikan rukun islam yang ke – 5 . 

Assalamualaikum.

– Editor –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top